Syksyn 2023 studia generalia -tilaisuudet

Työväenkirjaston ystävien studia generalia -tilaisuudet järjestetään Työväenliikkeen kirjastossa, Sörnäisten rantatie 25, Helsinki. Tilaisuudet striimataan osoitteeseen youtube.com/tyovaki. Striimit ovat katsottavissa sekä tilaisuuden aikana että myöhemmin tallenteena.

Torstaina 14.12.2023 klo 17.30 on toimittaja Antti Rämäsen haastattelu kirjastaan Rikottu rajamaa. Haastattelijana on historiantutkija Seppo Aalto Tilaisuuden avaa Työväenkirjaston ystävien pj Pentti Arajärvi. TÄMÄ TILAISUUS ON VALITETTAVASTI JOUDUTTU SIIRTÄMÄÄN. UUSI AJANKOHTA ON TODENNÄKÖISESTI TAMMIKUUN 2024 LOPULLA. AJANKOHDASTA ILMOITETAAN MAHDOLLISIMMAN PIAN.

___________________________________________________________________________________________________

Torstaina 19.10.2023 klo 18.00 – 19.30 on kirjailija Kjell Westön haastattelu kirjastaan ”Molly & Henry. Romaani sotavuosilta”. Haastattelijana on historiantutkija, dosentti Mikko Majander. Tilaisuuden avaa Työväenkirjaston ystävien pj Pentti Arajärvi.

_____________________________________________________________________________________________________

Tiistaina 19.9.2023 klo 17 – 18 on Kapinaruno-antologia VIII:n julkistamistilaisuus. Tilaisuuden avaa Työväenkirjaston ystävien kapinarunovastaava Risto Kolanen. Runoryhmän Miia Toivio ja Sanni Purhonen esittelevät antologian. Lisäksi kuullaan eräiden antologiassa mukana olevan runoilijan esittävän oman runonsa. Kahvitarjoilu alkaa klo 16.30.

Keskiviikkona 30.8.2023 klo 18.00 – 20.00 haastatellaan kirjailija Miia Apukkaa teoksestaan Itään ja takaisin. Haastattelija on VTT Veli-Pekka Leppänen.

Kirja kertoo Apukan isoisän, Eelis Apukan, lähdöstä jouluna 1931 Lapin Sattasesta tunturierämaan poikki Neuvosto-Venäjälle. Elämä uudessa maassa ei kuitenkaan osoittaudu sellaiseksi kuin Eelis oli kuvitellut.

Kirjan voi ostaa tilaisuudessa kirjailijalta hintaan 25 euroa.