Studia generalia -tilaisuudet huhti-toukokuussa 2022 Työväenliikkeen kirjastossa.

Kaikkia seuraavia tilaisuuksia voi seurata samanaikaisesti, mutta myös jälkeenpäin youtubesta osoitteesta youtube.com/tyovaki

Tietokirjailija Anne Mattssonilta ilmestyi vuonna 2021 teos ”Irja Askola. Elämäkerta.” Mattsson esittelee Irja Askolan elämää ja uraa. Mattssonia haastattelee Työväenkirjaston ystävien varapuheenjohtaja Leena Nikula. Ajankohta on torstai 21.4.2022 klo 17.00 ja paikka Työväenliikkeen kirjasto. Tilaisuuden avaa Työväenkirjaston ystävien pj Pentti Arajärvi.

Tilaisuutta edeltää klo 16.00 alkava Työväenkirjaston ystävien kevätkokous.

Tiistaina 26.4.2022 klo 18 – 19.30 on esillä teos ”Demarinaisia – tavallisia ja tavattomia. Pienoiselämäkertoja helsinkiläisistä demarinaisista.” Elämäkertojen kohteet ja kirjoittajat keskustelevat sisällöistä ja kirjoittamisesta. Tilaisuuden avaa Työväenkirjaston ystävien hallituksen jäsen Risto Kolanen. Kahvitarjoilu klo 17.30. Tilaisuuden järjestävät Helsingin Demarinaiset (piirijärjestö) ja Työväenkirjaston ystävät.

Torstaina 5.5.2022 klo 18 – 19.30 on runoilija ja kirjailija Elvi Sinervon syntymästä 110 vuotta -tilaisuus. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.00.

Ohjelma klo 18 – 19.30
Avauspuheenvuorot: Elvi Sinervo -seuran pj Anita Piikkilä ja Työväenkirjaston ystävien vpj Leena Nikula.
Musiikkiesityksiä, Essi Leppänen (laulu) ja Sakari Kervinen (piano).
Esitelmä, (muutos sairastapauksen vuoksi). Esitelmän pitävät Elvi Sinervo -seuran pj Anita Piikkilä ja VTT Veli-Pekka Leppänen.
Runoja, esittäjänä Iiro Kajas.
Järjestäjiä ovat Elvi Sinervo -seura ja Työväenkirjaston ystävät.

Keskiviikkona 11.5.2022 klo 19.00 kansanedustaja Erkki Tuomioja alustaa kirjansa ”Suomi ja Nato – Miksi Suomella pitää olla mahdollisuus hakea Naton jäseneksi ja miksi sitä mahdollisuutta ei nyt kannata käyttää” pohjalta. Tilaisuuden avaa Työväenkirjaston ystävien pj Pentti Arajärvi.