Punainen lanka

Punainen lanka -projekti on saatu valmiiksi! Taiteilijoille voi lähettää palautetta: sähköpostiosoitteet löytyvät artikkelin päätteksi.

Punainen lanka on yhteisötaideprojekti, jossa toteutetaan Työväenliikkeen kirjastoon yhteisötaideteos. Yhteisötaideteoksen materiaalina käytetään kirjastosta poistettuja kirjoja ja muuta tarpeetonta aineistoa. Projektissa kirjoja katsotaan ja niihin tutustutaan aivan uudesta näkökulmasta – pohditaan kirjojen esineellisyyttä, niiden kuvia ja jälkiä, hajuja, kosketuksen tuntumaa.

Yhteisötaideteoksen työpajat pidetään Työväenkirjaston ystävien Punanurkassa (Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki). Työpajat järjestetään kuutena torstaina huhti-syyskuussa. Lopullinen teos julkistetaan marraskuussa 2015 Stadin työväenkirjallisuuspäivänä. Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Yhteisötaideprojektin punaisena lankana on, että osallistujat pohtivat työskentelynsä lomassa rennosti omaa näkökulmaansa tietoon, yhteiskuntaan ja kulttuurin sekä näiden aiheiden siirtämiseen sukupolvelta toiselle. Tavoitteena on, että oman ajattelun punainen lanka tulee esille. Halutessaan osallistuja voi perustella kirjallisesti omia valintojaan, mikä sekin voi olla tärkeä osa kokonaisuutta.

Yhteisötaideteoksen sisältö ja muoto syntyy työpajatyöskentelyn aikana. Osallistujat tekevät projektin aikana omat itsenäiset teoksensa, jotka ”sidotaan” yhteen kokonaisuudeksi. Lopullisesta teoksesta tulee tekijöidensä näköinen.

Työpajoihin, joihin voi osallistua oman aktiivisuutensa mukaan kerran tai useammin, kannattaa ilmoittautua etukäteen sähköpostitse tai kirjaston palvelutiskillä olevaan listaan.

Punainen lanka työpajat klo 16.30
To 23.4. KIRJA ≈ tiedon tarve
To 7.5. KIRJA ≈ punainen
To 11.6. KIRJA ≈ kirja ja minä
To 6.8. KIRJA ≈ valta ja aate
To 27.8. KIRJA ≈ taideteos
To 24.9. KIRJA ≈ pohdinta

Ilmoittautuminen ja tiedustelut
Eeva Louhio
eeva.louhio (at) pp.inet.fi

Maija Toropainen
maijatoropainen (at) gmail.com

Tervetuloa!