Aatosta jaloa 2017 – Puheenjohtajan tervehdys

Hyvät kirjallisuuden ja muun kulttuurin ystävät!

Aatosta jaloa – marraskuun valoa eli stadin neljännet työväenkirjallisuuspäivät järjestetään 3.-5.11.2017 Työväenliikkeen kirjastossa Sörnäisten rantatie 25 ja JHL:ssä Sörnäisten rantatie 23.

Stadin työväenkirjallisuuspäiviä leimaa tänä vuonna vahvasti Suomen itsenäisyyden satavuotisuuden juhlinta, mikä ei liene yllätys. Sen lisäksi esille nostetaan mm. presidentti Mauno Koiviston työ ja elämä, SOTE-uudistus ja suomalaisia voimanaisia. Mukana on myös Stadin Arska – Arvo Turtiainen.

Perjantaina 3.11. on mahdollisuus osallistua Itsenäisyyden äärellä -seminaariin, jossa esitetään kriittisiä näkökulmia Suomen itsenäisyyden juhlintaan. Työväentutkimus-vuosikirja julkistetaan perjantaina iltapäivällä ja keskustellaan aiheesta Elannosta eloleipää eli työväenliikkeen osuustoiminnasta.

Perinteinen suosikki on Kapinarunoilta perjantaina kello 17.30. Runoilija on voinut valita kapinointinsa aiheen: isä, kapitalismi, ilmastonmuutos, ilmastonmuutoksen vastustaminen, liian kuuma kesä tai muu mieltä kiinnittävä seikka. Tule ja kuuntele.

Stadin kirjallisuuspäivien painopiste on lauantaissa 4.11. Ohjelman aloittaa Studia Generalia -luento Kansanvallan voitto ja tragedia. Itsenäistymisen prosessia tarkastelevat professorit Pertti Haapala ja Seppo Hentilä.

Iltapäivä jatkuu itsenäistymisen vaiheissa. Mukaan mahtuu myös kaunokirjallisuutta Kjell Westön ja Heidi Köngäksen teosten esittelyillä sekä Reijo Frankin elämää ja lauluja.

Stadilaisittain ehdoton ohjelmanumero on sunnuntain 5.11. Arvo Turtiainen -matinea kello 15.00. Toimittaja Eva Polttilaa haastattelee Risto Kolanen ja taiteilijat Jukka Linkola, Risto Aaltonen ja Eeppi Ursin esittelevät Arvo Turtiaisen Helsinki-runoja.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ohjelmasta Työväenliikkeen kirjastoon ja JHL-opistolle Sörnäisiin!

Pentti Arajärvi
Työväenkirjaston ystävät ry:n puheenjohtaja

Tutustu ohjelmaan!

Aatosta jaloa, marraskuun valoa – Stadin työväenkirjallisuuspäivät 2017
järjestetään 3.11 – 5.11. Helsingissä.